Altın Günü İçin Pirinç Salatası Tarifi

Altın günü için pirinç salatası tarifi ile muazzam bir lezzeti sizinle buluşturmak istiyorum. Sevdiklerinizle beraber keyifli sohbet eşliğinde çay, börek yanında bir de bu salata tarifini deneyebilirsiniz. Yeşil mercimek, makarna, bezelye gibi ürünlerin salatası yapılır da pirincin yapılmaz mı?

İşte size nefis bir pirinç salatası tarifi! İçerisinde yer alan malzemeleri kendi damak tadınıza göre ister artırabilir isterseniz azaltabilirsiniz. Farklı lezzetler ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Tamamen size kalmış!

Pirinç salatası yapımı
  • ·         2 su bardağı kadar pirinç
  • ·         4-5 dal yeşil soğan
  • ·         1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • ·         2,5 su bardağı kadar kaynamış sıcak su
  • ·         200 gram kadar konserve mısı
  • ·         2 adet kırmızı biber
  • ·         1 tutam maydanoz
  • ·         1 tutam dereotu
  • ·         1 su bardağı kadar haşlanmış bezelye
  • ·         Bir miktar haşlanmış havuç
  • ·         10 adet kornişon turşu
  • ·         Biraz limon suyu
  • ·         Ekstra 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ·         Tuz ve karabiber


Pirinç Salatası Nasıl Yapılır?

Pirinci yıkayın ve kaynar suyu pirinçlerin üzerine ekleyerek 20 dakika kadar bekletin. Pirinçler bu sayede şişip yumuşayacak. Pirincin suyunu süzün ve zeytinyağını tencereye koyarak pirinci 5 dakika kadar kavurun üzerine 2,5 su bardağı kaynar su ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin.

Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyin ve kare kare doğrayın. Taze soğanı da halka şeklinde doğrayın. Diğer malzemeleri ister kendiniz evde haşlayıp yapın isterseniz hazır garnitür ve konserve haşlanmış mısır ile pirinç salatasını hazırlayın.


Son olarak üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek pirinç salatasını afiyetle yiyin.

Kendi yaptığım pirinç salatası resimlerine aşağıdan bakabilirsiniz.




Yorumlar