Ağızda dağılan cevizli kurabiye tarifi altın günlerinde, özel günlerde, çocuklarınız için ya da misafiriniz geldiğinde yapabileceğiniz en lezzetli kurabiyeler arasındadır. Üzeri ceviz parçaları ile kaplı olan bu nefis tarif için hemen malzemeleri sıralayalım.
· 150 gram kadar sana yağı
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
1 çay bardağı kadar mısır nişastası
·
1 çay bardağı kadar pudra şekeri
·
2 adet yumurta (birinin beyazını ayırın)
·
1 paket vanilya
·
1 tatlı kaşığı kadar hamur kabartma tozu
·
Aldığı kadar un
Üzerine;
·
1 su bardağı kadar ufak hale getirilmiş ceviz
·
1 tane yumurta beyazı
Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?
·
150 gr margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 2 adet
yumurta derin bir kapta karıştırılır.
·
Daha sonra kuru malzemeler arasında ki mısır
nişastası, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve un eklenir.
·
Un yavaş yavaş eklenir ve hamur istenen kulak
memesi kıvamına getirilir.
·
Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serilir ve
hamurlar resimdeki gibi elle yuvarlak hale getirilir.
·
İlk önce yumurta akına daha sonra ise ceviz
parçalarına batırarak tepsiye tek tek dizilir.
·
Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırına
verilir. Yaklaşık 15 dakika pişmesi yeterlidir.
Elinize saglik
YanıtlaSilCok guzel gorunuyo
YanıtlaSilTesekkür ederim.
Sil