Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye Tarifi

Ağızda dağılan cevizli kurabiye tarifi altın günlerinde, özel günlerde, çocuklarınız için ya da misafiriniz geldiğinde yapabileceğiniz en lezzetli kurabiyeler arasındadır. Üzeri ceviz parçaları ile kaplı olan bu nefis tarif için hemen malzemeleri sıralayalım.

·        150 gram kadar sana yağı
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 çay bardağı kadar mısır nişastası
·         1 çay bardağı kadar pudra şekeri
·         2 adet yumurta (birinin beyazını ayırın)
·         1 paket vanilya
·         1 tatlı kaşığı kadar hamur kabartma tozu
·         Aldığı kadar un

Üzerine;

·         1 su bardağı kadar ufak hale getirilmiş ceviz
·         1 tane yumurta beyazı

Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

·         150 gr margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 2 adet yumurta derin bir kapta karıştırılır.
·         Daha sonra kuru malzemeler arasında ki mısır nişastası, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve un eklenir.
·         Un yavaş yavaş eklenir ve hamur istenen kulak memesi kıvamına getirilir.
·         Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serilir ve hamurlar resimdeki gibi elle yuvarlak hale getirilir.
·         İlk önce yumurta akına daha sonra ise ceviz parçalarına batırarak tepsiye tek tek dizilir.
·         Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırına verilir. Yaklaşık 15 dakika pişmesi yeterlidir.

Çayın yanında nefis bir lezzet daha önce yapmayanlara kesinlikle öneriyorum. Aşağıdaki benim yaptığım hepsi aynı ölçüde değil ama napalım artık.







Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.