Hayat Güzeldir : Mutlu Evlilik İçin Neler Yapılmalı? 5 Yapraklı Yonca Yöntemi

Mutlu evlilik için neler yapılmalı? 5 yapraklı yonca yöntemi ile siz de ailenizle beraber mutlu mesut olabilirsiniz. Show TV hayat güzeldir programına konuk olan psikolog ve bir diğer yönüyle mesleği psikolog olan hem de oyunculuk yapan Parla Şenol hem kendi evliliğini hem de genel anlamda evlilikte sorunlar oluşturan bazı davranışları tiyatro yaparak anlattı.

İşte sizlere programdan anladığım ve edindiğim bilgilerin özeti:

5 yapraklı metafor

* İyi Dinleriz

* Fikirlere saygılıyız

* Çözüm odaklı düşünüyoruz

* Duyguları anlamaya çalışırız

* Birlik ve beraberliğe önem veririz.



Eşim Benimle Hiç İlgilenmiyor!

Genellikle kadınların erkekler ile ilgili şikayetleri arasında ilk sırada gelen ilgilenme sorunudur.

Örneğin; erkek çalışıyor ve kadını gün boyunca hiç aramıyor. Kadın ise bu konuda arkadaşına şikayet ediyor. 

Burada kadının tek derdi kendi ile ilgilenilmesidir.

Aslında burada mesele eskiden yapmış olduğu davranışın değişmesidir. Normalde gün içerisinde arayan erkek evlendikten sonra hiç aramamaya başlıyor. Burada önemli olan sürekli aramak değil akşam erkek eve geldiğinde karısının hatrını sorup onunla ilgilenildiğini hissetmektir.

Yani kadın içinde mesele aranıp aranmaması değil ilgiyi hissedememesidir. Bu sebeple böyle bir davranışa ve şikayete neden olmaktadır.

Sosyal medya içinde kesinlikle medya bizim için bir amaç değil sadece araç olmalıdır.

Örneğin; erkek akşam eve geldiğinde elinde telefon resimlere yorumlar yapıyor bu arada da kadın kendisi ile ilgilenmesini istiyorsa bu kesinlikle kadının hakkıdır.

Yanlış davranış : Burada erkek ben akşama kadar çalışıyorum sen evde rahat et diye beni rahat bırak gibi bir üslup kullanırsa o zaman evlilikle ilgili sorunlar başlamaktadır. 

Doğru davranış: kadın böyle bir durumdan şikayet ettiğinde ne yapıyorsun diye soru sorduğunda erkek şuan arkadaşıma cevap vermem lazım bana bir 10 dakika müsaade et daha sonra seninle ilgineceğim. Ayrıca karşı tarafı anladığını göstermek için biliyorum kendini yanlız hissettin ama işim bitsin seninle ilgileneceğim derse bu durumda kadında tabiki hayatım diyip anlayış gösterecektir.

--Eğer çiftler eğlenemiyorsa rekabet ediyordur.--

İkili ilişkilerde nasıl davranmalıyız?

Aynı zamanda ben dili değil sen dili kullanarak ve karşımızda ki kişi sinirlendiğinde ve öfkelendiğinde önce onu anladığımızı belirterek onun sinirini %50 düşürmemiz çok doğru bir davranış olacaktır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.