Özgüven Nedir? Çocuklara Özgüven Nasıl Aşılanır?

Özgüven Nedir? Çocuklara Özgüven Nasıl Aşılanır? bu sorular eminim henüz bebekleri küçücük olan anneleri bile düşündürmektedir. Özellikle özgüven eksikliğinin ne büyük sorunlara yol açtığını ve hayatını her daim etkilediğini biliyoruz. O nedenle anne ve babalar çocuklara küçükten itibaren onlara doğru yolu göstermelidir.

Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş bugün katıldığı Hayat Güzeldir isimli programda bu konuda güzel bilgiler paylaştı. 

Show TV'de yer alan Hayat Güzeldir programı sunucusu Esra Harmanda ise daha önceden TRT 1'de İyi Fikir isimli programı sunmakta ve o zamanda çok öğretici dini, psikolojik, evlilik gibi tüm bilgileri bizlerle katılan konuklar ile paylaşmakta idi. Yine çok harika konuklar ile her gün bizlere bilgi vermekte.

Psikolog Acar Baltaş özellikle anne ve babanın illa yüksek bir öğrenim görmüş olmasının gerekli olmadığı sadece çocuk yetiştirirken birinci sabır ikinci ise şefkat göstermek gerektiğini belirtiyor.

Sabır ve şefkat özellikle anne babaların çocuklarına göstermesi gereken duygular içerisindedir.



Özgüven Nedir? Çocuklara Özgüven Nasıl Aşılanır?

Özgüven kendini ifade etme özgürlüğüdür.

Çocuklar yaptıkları işi en iyi yaparlarsa, ilişkileri iyi tutarlarsa başarılı olurlar ve bunun sonucunda sahip olunan özgüvendir.

Çocuk başarılı olursa değerli olacağı empoze edilmektedir. Bu yanlıştır! Aynı zamanda sürekli çocuğa aferin gibi övgü dolu sözler söylenerek onun özgüvenin yüksek olacağı zannedilmektedir. Bu yalancı bir özgüvendir sarsılması olasıdır.

Bunun yerine yukarıdaki gibi yaptıkları işte başarılı olup bunun sonucunda da takdir ve insan ilişkileri iyi olursa bu aranılan ve gerçek özgüvendir.



Yorumlar