Çalı fasulyesi yemeği tarifi için öncelikle neler hazırlanmalı hemen bakalım.
Yarım kilo kadar çalı fasulyesi
1 adet küp küp doğranmış soğan
1 ya da daha fazla sivri biber isterseniz biraz acılı olabilir.
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet domates
1 çorba kaşığı kadar ev salçası ya da hazırda olabilir.
1 adet tavuk ya da et knorr
Baharat olarak tuz, kimyon, tuz, karabiber ve kırmızıbiber
Öncelikle fasulyeleri elinizle güzelce tek tek istediğiniz boyutlarda kırın eşit olmasını istiyorsanız bıçaklada kesebilirsiniz fakat ben içerisindeki vitaminlerin gitmemesi için elimle kırıyorum. Geniş bir fasulye olduğu için çalı fasulyesini isterseniz kırdıktan sonra bıçak ile kesin görüntü daha hoş olacaktır.
Soğanı yağda kavurun içine biberleri doğrayıp atın tekrar kavurun daha sonra domatesleri ve salçayı ekleyin ve domates öldükten sonra içine fasulyeleri ekleyin üzerine baharatları ve knorru koyun. Güzelce kaşıkla karıştırın ve kapağını kapatın.
Biraz kendi suyu ile güzelce pişmesini sağlayın ki daha lezzetli olsun. Daha sonra fasulyelerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyin ve kısık ateş üzerinde pişmesini sağlayın. Afiyet olsun sizlere.
Yemeğimiz servise hazır. Siz de akşam yemeklerinin vazgeçilmezi bu leziz yemeği hemen mutfağa girip yapmaya başlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederiz.